tiistai 10. heinäkuuta 2018

High five!

Toinen päivä alkoi mukavasti. Olen oppinut jo muutamia asioita, jotka teen pyytämättä. Se tekee heti vaikutuksen ja luo tunnelmaa, että minusta on hyötyä. Pyyhin aamusnacsin jäljet pöydältä ja lattialta ja vien oma-aloitteisesti tarjottimen keittiöön. Autoin myös kantamaan laatikoita, joissa oli erilaisia tarpeellisia asioita.  Hain alakerrasta liquid-pullon, jolla täytettiin spray-pullo.
Ushma piti laulutuokion ja pakko se on uskoa, että sen voi vetää samalla muita töitä tehden. Hän kirjoitti papereita ja näpytteli tietokonetta ja samalla lauloi. Lapset olivat aivan innoissaan. Sellainen leikkii oli kiva, jossa ensin leikisti nukutaan. Sitten hiljalleen tulee hetki, jolloin noustaan ylös ja aletaan hyppiä. Se leikittiin neljä kertaa.
Kaksi miestä tuli toimistoon ja kävi ilmi, että he olivat johtajia. Nuoremmalla oli valkoinen koira mukana, josta mies mainitsi, että se haisee. He tekivät koko päivän jotain toimistotöitä.
Aamulla paikalle tuli pitkä tumma mies, jolla luki selässä coach. Ja kas vain, lapsilla oli jalkapallokoulua. Shake your arms, dont touch anything, jumping back, run And touch to something, And come back, Take your time, quickly, Good  boy. Lopuksi high five.
Tämä mies kysyi, olenko nähnyt revontulia. Oli hienoa kertoa, että olenhan minä.
Ruokasysteemi on kiva. Kaikki on lasten kokoista, helppo ottaa, helppo siivota. Kuukauden ruokalistan mukaan pamela tekee ruuan ja kertoi pitävänsä työstään.
Leikin pitkään neljän noin 2-3-vuotiaan kanssa. This is pig. Röhröh. Horsevis coming here. Do You want to ride? Kaikista hauskinta oli, kun laitoin pään päälle jonkin sineen ja sitten muka aivastus ja se putosi. Sain hyvän kontaktin lapsiin.
Täällä ollaan innostuneita erilaisista löllöistä. On iso pyöreä muovinen allas, jossa on aika matalat reunat. Jelly oli nimeltään vaaleanpunainen aine, joka vettä lisäämällä paisui. Sillä leikittiin altaalla pitkään. Alakerrassa tehtiin valkoisesta aineesta limamaista ainetta ja sitä veivattiin. Ihmettelin, että miten sen saa touminnan jälkeen puhtaaksi. No, minä sen lopuksi siivosin. Päiväkodissa ei ole ämpäriä, joten siitä tulikin aikamoinen duuni. En kyllä muistanut mikä on ämpäri ja näytin käsillä, mutta ei. Minut ohjattiin lavuaarille ja joku kaatoi pullolla vettä mönjän päälle.
Iltapäivällä harjoiteltiin graduate-juhlaa varten, joka on perjantaina. 4-5 lasta, jotka siirtyvät kouluun, saavat todistukset. Olen mukana seuraamassa.
On ihan selvää, että kuka tahansa tarvitsee pari päivää päästäkseen sisään uuteen kulttuuriin. Ehkä jotkut jopa viikon ja jotkut jopa kaksi. Olen kuitenkin sen verran vanha jo, että aika nopeasti omaksun asioita. Kysyin tänään paljon. Puhelimen jättää vain ulkopuoliset henkilöt. Se on turvallisuuskysymys, ettei ota valokuvia tms. Lattialla pitää istua aikuisten siksi, että olisi lapsen korkeudella ja vuorovaikutus olisi parempaa. Olen täysin samaa mieltä, mutta kyllä pitäisi olla muutamia tuoleja tällaisille vanhemmille ihmisille. Kysyin myös ushmalta, vastasiko hän meileihini. Kyllä. Kysyin Suzannelta, kuinka kauan hän on ollut johtajana. Tämän viikon. Ehkä tässä on jotain selitystä, miksi minun viimeisiin viesteihini ei vastattu.
Minulla oli puoli tuntia työaikaa, joten kysyin: can i sweep?  Ja lakaisin pihan ennen lähtöäni. Huomenna työaika on 12-18.
Kannattaa ottaa tavoitteita. Sain tänään kontaktin muutamaan paremmin. Mietin kysymyksiä mielessäni ja sitten kysyin. Huomenna tavoittelen samaa: ystävällistä kontaktia ja vähän spesiaalimpia kysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti